Vrijspraak poging doodslag voor schieten op studentenwoning

Vrijspraak poging doodslag voor schieten op studentenwoning

Op 22 februari jongstleden heeft de rechtbank Den Haag vrijgesproken in een zaak over poging doodslag.

Vrijspraak poging doodslag voor schieten op studentenwoning

De verdachte in deze zaak werd verdacht van poging moord, dan wel poging doodslag. De verdachte werd er immers van verdachte dat hij op een vroege ochtend een studentenwoning met een vuurwapen heeft beschoten, terwijl er meerdere personen in de woning aanwezig waren en één van de bewoners een schotverwonding opliep.

 

Standpunt strafrechtadvocaat

Uit de bewijsmiddelen is vast komen te staan dat de studentenwoning op de desbetreffende ochtend is beschoten, waarbij de schoten zijn gelost vanuit de achtertuin in de richting van de slaapkamer van één van de slachtoffers. Er zijn hierbij drie kogels door het raam gegaan, waarbij één kogel de slaapkamer van een ander slachtoffer heeft bereikt. Eén slachtoffer is door een kogel in zijn been geraakt. De strafrechtadvocaat heeft bepleit dat de verdachte moet worden vrijgesproken van het aan hem ten laste gelegde, om dat er niet buiten redelijke twijfel kan worden vastgesteld dat de verdachte de schutter was.

 

Standpunt rechtbank Den Haag

Tussen de verdachte en het geraakte slachtoffer bestond al langere tijd een huurgeschil. Op de camerabeelden van de dag van het incident is te zien dat iemand op een scooter aan kwam rijden en dat de bestuurder de verlichting uitdeed. De beelden zijn echter te donker om de scooter en de bestuurder waar te kunnen nemen. Wel heeft de verdachte verklaard dagelijks gebruik te maken van een scooter. Daarnaast zijn op de handen van de verdachte schotresten aangetroffen. Volgens het NFI is de kans dat de schotresten afkomstig zijn van het schietincident gelijk aan de kans dat de resten afkomstig zijn van een willekeurig ander schietproces. Ondanks deze verdenkingen is het noodzakelijk dat de rechtbank Den Haag buiten redelijke twijfel kan vaststellen dat de verdachte de schutter is geweest. Nu niet duidelijk is wie de bestuurder van de scooter is geweest en of de schietresten afkomstig zijn van hét schietincident of van een ander schietproces, spreekt de rechtbank Den Haag de verdachte vrij van het ten laste gelegde.

 

Strafrechtadvocaat poging doodslag Den Haag

Wanneer u wordt verdacht van poging doodslag kunt u zich laten bijstaan door een ervaren strafrechtadvocaat. In deze zaak is vrijspraak bereikt, mede dankzij het pleidooi van de strafrechtadvocaat. De advocaat zal voor u, net als in deze zaak, een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, bereiken. Indien u het contactformulier invult neemt een ervaren advocaat direct gratis en vrijblijvend contact met u op over uw strafzaak in Den Haag!

Geschreven door

Juridisch medewerker
Op