Oplichter bestelt 1400 pakketjes bij Bol.com zonder te betalen 

De rechtbank Den Haag heeft op 21 november 2017 uitspraak gedaan in een zaak over oplichting.

Oplichter bestelt 1400 pakketjes bij Bol.com zonder te betalen 

De verdachte in deze zaak stond terecht voor oplichting. De verdachte heeft immers een jaar lang Bol.com opgelicht door op valse wijze ruim 1400 producten te bestellen en daar niet voor te betalen. Deze producten heeft de verdachte vervolgens deels verkocht aan een tweedehandswinkel en geretourneerd bij winkels van Blokker, waardoor de verdachte zich eveneens schuldig heeft gemaakt aan witwassen. De verdachte maakte op namen van anderen nieuwe klantaccountants aan bij Bol.com en hiermee liet hij bestellingen op rekening leveren op verschillende adressen waar hij zelf niet woonachtig was, telkens vanaf verschillende IP-adressen.

 

Oordeel rechtbank Den Haag

De rechtbank Den Haag is van oordeel dat de verdachte met verschillende klantaccounts bestellingen heeft geplaatst bij Bol.com, waarbij hij door gebruik te maken van valse namen, willekeurige post- en factuurgegevens en verschillende verzonnen e-mailadressen, Bol.com heeft bewogen tot afgifte van goederen. De rechtbank Den Haag acht oplichting dan ook wettig en overtuigend bewezen.

De rechtbank Den Haag veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Daarnaast legt de rechtbank Den Haag een schadevergoedingsplicht op aan de verdachte, de verdachte moet aan Bol.com een schadevergoeding betalen van € 40.794,31.

 

Strafrechtadvocaat oplichting Den Haag

Deze zaak is een goed voorbeeld van het feit dat er op oplichting fikse straffen staan. Indien u zelf wordt verdacht van oplichting kunt u zich eveneens laten bijstaan door een ervaren strafrechtadvocaat. De advocaat zal uw processtukken opvragen en zal voor u een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, zorgen. Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren advocaat voor oplichting direct gratis en vrijblijvend contact met u op over uw strafzaak in Den Haag!

Geschreven door

Juridisch medewerker
Op