Doorrijden na aanrijding zorgt voor gevangenisstraf

Op 6 september 2017 heeft de rechtbank Den Haag uitspraak gedaan in een zaak over doorrijden na aanrijding.

Doorrijden na aanrijding zorgt voor gevangenisstraf

De verdachte in deze zaak werd verdachte van maar liefst 19 strafbare feiten, waaronder het doorrijden na een aanrijding. Op de desbetreffende dag heeft er een aanrijding plaatsgevonden, waarbij de verdachte als bestuurder van een Opel een andere personenauto heeft aangereden.  De verdachte heeft ten aanzien van het ten laste gelegde verklaard dat hij een “tikkie hoorde” toen hij de Nissan raakte. Uit de aangifte van het slachtoffer volgt dat de verdachte op zijn erf zijn auto heeft beschadigd, waarna hij direct het terrein heeft verlaten.

 

Standpunt rechtbank Den Haag

De rechtbank acht wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte op het erf van het slachtoffer een verkeersongeval heeft veroorzaakt, hij heeft immers met de Opel tegen de Nissan aangereden en daardoor is schade toegebracht aan de Nissan. De rechtbank Den Haag stelt dat de verdachte kennis moet hebben gehad van het feit dat er schade was toegebracht aan de Nissan, doordat hij op zitting heeft verklaard dat hij een “tikkie hoorde” toen hij de auto raakte. Daarnaast stelt de rechtbank dat de verdachte de plaats van de aanrijding heeft verlaten zonder zijn identiteitsgegevens achter te laten, waardoor hij zich schuldig heeft gemaakt aan het doorrijden na een aanrijding. De rechtbank acht het ten laste gelegde feit dan ook wettig en overtuigend bewezen.

 

Strafrechtadvocaat doorrijden na aanrijding Den Haag

Overtreding van de Wegenverkeerswet kan u een fikse (gevangenis)straf opleveren. Indien u wordt verdacht van doorrijden na aanrijding kunt u zich laten bijstaan door een ervaren strafrechtadvocaat. De ervaren advocaat zal voor u een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, bereiken. Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren advocaat voor doorrijden na een aanrijding direct gratis en vrijblijvend contact met u op over uw strafzaak in Den Haag!

Geschreven door

Juridisch medewerker
Op