Diefstallen door insluipingen in een verpleegtehuis, woning en ziekenhuis

De rechtbank Den Haag heeft op 13 maart 2018 uitspraak gedaan in een zaak over diefstal.

Diefstallen door insluipingen in een verpleegtehuis, woning en ziekenhuis

De verdachte in deze zaak stond terecht voor meerdere diefstallen, gepleegd door insluipingen in een verpleegtehuis, woning en een ziekenhuis. Ook heeft de verdachte zich schuldig gemaakt aan het pinnen met de door haar gestolen bankpassen en een creditcard. Zo heeft de verdachte bijvoorbeeld uit een kamer van een verpleegtehuis twee portemonnees weggenomen, met een bankpas en een geldbedrag van ongeveer 115 euro. Ook heeft zij uit een kamer in een verpleegtehuis een geldbedrag van 20 euro weggenomen. Daarnaast heeft de verdachte geld opgenomen uit een geldautomaat en een pintransactie gepleegd voor 20 euro en 18,90 euro, met een bankpas die niet van de verdachte was. Ook heeft zij met een pinpas die niet van haar was 17,98 euro, 9,90 euro en 7,90 euro betaald. Verder heeft de verdachte 3000 euro weggenomen uit een geldautomaat door gebruik van een creditcard, die niet van de verdachte was. Tot slot heeft de verdachte uit een woning een portemonnee meegenomen met een geldbedrag van ongeveer 95 euro en een bankpas en uit een spreekkamer van een bedrijf een portemonnee met een creditcard.

 

Standpunt rechtbank Den Haag en advocaat

De strafrechtadvocaat van de verdachte heeft ten aanzien van één van de ten laste gelegde feiten vrijspraak bepleit, waarin de rechtbank meegaat. De overige ten laste gelegde feiten acht de rechtbank Den Haag wettig en overtuigend bewezen, nu de verdachte deze heeft bekend en deze bekentenis heeft herhaald ter zitting.

De rechtbank Den Haag veroordeelde de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met algemene en bijzondere voorwaarden.

 

Strafrechtadvocaat diefstal Den Haag

Indien u zelf wordt verdacht van diefstal kunt u zich laten bijstaan door een ervaren strafrechtadvocaat. De advocaat zal uw processtukken opvragen en zal voor u een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, bereiken. Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren advocaat voor diefstal direct gratis en vrijblijvend contact met u op over uw strafzaak in Den Haag!

Geschreven door

Juridisch medewerker
Op