18 maanden gevangenisstraf voor afpersing medewerkster tankstation

Op 14 februari 2018 heeft de rechtbank Den Haag uitspraak gedaan in een zaak over afpersing.

18 maanden gevangenisstraf voor afpersing medewerkster tankstation

De verdachte in deze zaak stond terecht voor afpersing. Hij werd ervan verdacht dat hij een verkoopmedewerkster van een Texaco-tankstation heeft afgeperst, door haar onder bedreiging met geweld te dwingen een geldbedrag aan hem te geven.

 

Oordeel rechtbank Den Haag

De rechtbank Den Haag acht het feit wettig en overtuigend bewezen, gelet op het feit dat de verdachte heeft bekend, nadien niets anders heeft verklaard en de advocaat geen vrijspraak heeft bepleit van het feit.

 

Standpunt advocaat afpersing Den Haag en oordeel rechtbank

De advocaat heeft verzocht bij het opleggen van de straf rekening te houden met het feit dat de verdachte leidt aan schizofrenie. Ook heeft de advocaat aangevoerd dat de verdachte na het feit tot bezinning is gekomen en zijn excuses wilt aanbieden. De rechtbank Den Haag legt de verdachte een gevangenisstraf op voor de duur van 18 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. De rechtbank verbindt hier een proeftijd aan voor de duur van 3 jaren, aangezien een proeftijd voor langere duur een te vergaande inbreuk op het leven van de verdachte vormt. De rechtbank legt het voorwaardelijke deel op zodat het de verdachte in de toekomst (hopelijk) weerhoudt van het plegen van strafbare feiten.

 

Strafrechtadvocaat afpersing Den Haag

Deze zaak is een mooi voorbeeld van het feit dat persoonlijke omstandigheden van het slachtoffer ook een rol spelen bij de strafoplegging. Ook hierbij kan een ervaren advocaat u bijstaan! Wanneer u zelf wordt verdacht van afpersing kunt u zich laten bijstaan door een ervaren strafrechtadvocaat, welke voor u een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, zal bereiken. Indien u het contactformulier invult neemt een ervaren advocaat voor afpersing direct gratis en vrijblijvend contact met u op over uw strafzaak in Den Haag!

Geschreven door

Juridisch medewerker
Op